Platile 'fara contact' iau amploare. Adio cozi

Data publicarii: 19-04-2013 | Finante-Banci

Numarul de tranzactii contactless vor creste considerabil anul acesta, potrivit lui Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe, care a declarat pentru Capital ca cel putin opt banci vor emite carduri contactless anul acesta.

Tranzactiile cu carduri contactless iau amploare pe masura ce platile "fara contact” urca in lista de prioritati a mai multor institutii financiare.

Anul trecut pe piata existau 150.000 de carduri contactless si 4.000 de terminale. Anul acesta numarul de carduri emise vor ajunge undeva la 350.000- 400.000, iar terminalele montate la comercianti vor depasi 10.000 de unitati, conform surselor Capital. 

"Astazi sunt cinci banci care emit carduri contactless BCR, BRD, ING, Credit Europe si Citibank (Raiffeisen Bank a preluat clientii Citibank Romania). Noi mai avem in implementare inca trei banci. Mai exista si Garanti Bank. Aceasta fost prima care a emis un produs PayPass in Romania. Nu excludem ca spre sfarsitul anului sa inceapa si ei o emitere normala de carduri. Spre finele anului vom avea opt banci care vor emite carduri contactless, iar unele o vor face in masa, la inlocuirea cardurilor vechi, fara cost suplimentar”, a declarat Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe. 

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: